Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել ելակով տորթ

Ձուն շաքարավազի հետ հարել, ավելացնել կեֆիրը, փափուկ կարագը: Ալյուրը փխրեցուցիչի հետ լցնել, խմոր հունցել: Խմորը երկու մասի բաժանել, թխել 180 աստիճանում: Կրեմի սերուցքը հարել, ավելացնել շաքարի փոշին: Վերջում ավելացնել կաթնաշոռային պանիրը: Ելակը առանձին խառնել շաքարավազին: Խմորների կողքերը կտրել: Առաջին շերտը դնել տապակի մեջ, վրան ելակի երկու երրորդը լցնել, Խյուսի վրա դնել կիսած ելակներ: Վրայից լցնել սերուցքային կրեմի մի մասը: Տորթի և կաղապարի արանքում ելակներ դնել: Երկրորդ շերտը դնել և կրեմով ծածկել: Պատրաստել ելակի ժելե և լցնել տորթի կողքերին: Դնել սառնարանի մեջ, հանել, կրկին կրեմով ծածկել, զարդարել ըստ ճաշակի:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ելակով տորթ

կարագ կարագ 150 գրամ

ձու ձու 3 հատ

ալյուր ալյուր 2 թեյի բաժակ

կեֆիր կեֆիր 100 մլ

փխրեցուցիչ փխրեցուցիչ 10 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 6 ճաշի գդալ

կրեմ

շաքարավազ շաքարավազ 2 ճաշի գդալ

կաթնաշոռ կաթնաշոռ 150 մլ

սերուցք սերուցք 250 մլ

ելակ ելակ 350 գրամ

շաքարի փոշի շաքարի փոշի 2 ճաշի գդալ

անանուխ անանուխ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1200դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 44 կկալ