Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել դդումով կարկանդակ

Ձուն հարել, ավելացնել շաքարավազը, աղը, այնուհետև քացախը և ալյուրը: Կես ժամ դնել սառնարանի մեջ: Դդումի միջուկը հանել, կարագով տապակել, դարչին և մշկընկույզ ցանել վրան: Ավելացնել մեղրը, կաթը, շոգեխաշել տասը րոպե: Խյուս դարձնել դդումը: Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան: Խմորը բացել, դնել յուղած տապակի վրա, եզրերը բարձր դնել: Ձուն հարել, շաքարավազին խառնել, միացնել սերուցքի և օսլայի հետ: Զանգվածը լցնել խմորի վրա, թխել 35-40 րոպե:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք դդումով կարկանդակ

ալյուր ալյուր 250 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

աղ աղ

կարագ կարագ 125 գրամ

ձու ձու 1 հատ

քացախ քացախ 1 ճաշի գդալ

միջուկ

դդում դդում 500 գրամ

դարչին դարչին 1 թեյի գդալ

մշընկույզ մշընկույզ

մեղր մեղր 4 ճաշի գդալ

կաթ կաթ 100 մլ

ձու ձու 3 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 50 գրամ

սերուցք սերուցք 4 ճաշի գդալ

օսլա օսլա 40 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1920դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 357 կկալ