Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել բալով թխվածք

Կարագը հարել շաքարի հետ, ապա մեկ-մեկ խառնել ձվերը: Ավելացնել ալյուրի կեսը, վանիլն ու սոդան: Հետո խառնել մնացած ալյուրը: Տապակը յուղել, դնել խմորը: Խմորի վրա շարել անկորիզ բալերը: Բալը պետք է քամել, եթե պահածոյացված  կամ սառեցրած-հալեցրած է: Բալի վրա աղացած ընկույզ կամ նուշ շաղ տալ: Թխել 180 աստիճանում մոտ 35 րոպե: Վերջում շաքարի փոշի ցանել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք բալով թխվածք

բալ բալ 600 գրամ

ալյուր ալյուր 150 գրամ

կարագ կարագ 200 գրամ

ձու ձու 5 հատ

շաքարի փոշի շաքարի փոշի 150 գրամ

սոդա սոդա 1 սուրճի բաժակ

վանիլ վանիլ

ընկույզ ընկույզ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1390դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 534 կկալ