Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել արքայախնձորով տորթ

Ջեռոցի կաղապարի մեջ հալեցրած 50 գ կարագ լցնել, շաղ տալ շականակագույն շաքարավազը, հավասար տարածել, ապա շարել արքայախնձորի օղակները. Դատարկ տարածությունները լցնել բալի հատիկներով: Թասի մեջ մաղել ալյուրը, աղն ու փխրեցուցիչը, լցնել շաքարավազը, խառնել: Մեծ թասի մեջ ձու ջարդել, ավելացնել արքայախնձորի 4 ճ.գդալ հյութ, հալեցրած 1 ճ.գդալ կարագ, կաթը հարել, ապա ավելացնել չոր բաղադրիչները, խառնել, լցնել տապակի մեջ: Եփել 180* ջերմ.ջեոցում 50-55 րոպե, պատրաստ լինելը ստուգել չոփիկով: Տորթը շրջել մատուցվող ափսեի մեջ, սառեցնել, մատուցել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք արքայախնձորով տորթ

կարագ կարագ 80 գրամ

շագանակագույն շաքարավազ շագանակագույն շաքարավազ 130 գրամ

պահածոյացված արքայախնձոր պահածոյացված արքայախնձոր 1 տուփ

բալ բալ 50 գրամ

ալյուր ալյուր 200 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 200 գրամ

արքայախնձորի հյութ արքայախնձորի հյութ 4 ճաշի գդալ

փխրեցուցիչ փխրեցուցիչ 1,5 թեյի գդալ

աղ աղ 0,5 թեյի գդալ

կաթ կաթ 180 մլ

ձու ձու 1 հատ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2580դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 239 կկալ