Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել սացիվի

Սացիվի վրացերենից թարգմանաբար նշանակում է սառը ուտեստ: Հիմնականում պատրաստվում է թռչնամսով, և նրա յուրահատկությունը սոուսն է, որը բազմաթիվ տարբերակներ ունի:
Հավի միսը եփել, կաշին ու ոսկորները հեռացնել, արգանակը քամել: Փափկամիսը շարել տապակի վրա և մի քանի րոպե չորացնել ջեռոցի մեջ:

Ընկույզը բովել, սխտորը մաքրել: Բոված ընկույզը հավանգով ծեծել կամ մանրացնել բլեդերով: 

Սխտորը ճզմել և մանր կտրատել, համեմունքները պատրաստել: Սոխը մանր կտրատել, բուսայուղի մեջ տապակել, ավելացնել ալյուրը, մի քանի վայրկյան անց վրան լցնել մի բաժակ արգանակ: Վերցնել կրակից, խառնել ընկույզին, գինու քացախին և համեմունքներին: Մատուցվող մեծ ամանի մեջ շարել միսը, վրան սոուս լցնել, շերտ առ շերտ կրկնել գործողությունը: Սոուսը պիտի ծածկի միսը:  

Ամենաքիչը 12 ժամով դնել սառնարանի մեջ: Մատուցել իբրև նախուտեստ կամ սառը «երկրորդ» կերակուր:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սացիվի

հավի միս հավի միս 700 գրամ

ընկույզ ընկույզ 1 թեյի բաժակ

սխտոր սխտոր 2 պճեղ

դարչին դարչին 0.25 թեյի գդալ

մշընկույզ մշընկույզ 0.5 թեյի գդալ

քրքում քրքում 0.5 թեյի գդալ

հատիկ պղպեղ  հատիկ պղպեղ 3 հատ

քացախ քացախ 1 ճաշի գդալ

սոխ սոխ 1 գլուխ

ալյուր ալյուր 2 ճաշի գդալ

ձիթապտուղի ձեթ ձիթապտուղի ձեթ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 90դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 11 կկալ