Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել կիեվյան կոտլետներ հայկական ձեվով

Հավի մսից առանձնացնել կաշին և ոսկորները: Միսը երկու անգամ աղալ: Հացը կաթի կեսի մեջ թրջել, մի քիչ թողնել և նույնպես մսաղացով անցկացնել: Սոխը մաքրել, աղալ: Միսը, սոխը, հացը խառնել, աղ, պղպեղներ ցանել, թողնել մի քիչ մնա: Խառնված զանգվածը ևս մեկ անգամ աղալ: Ձուն, մնացած կաթը, մի գդալ ալյուրը լավ խառնել: Կոտլետները կարող են լինել նաև առանց միջուկի, սակայն միջուկով ավելի համեղ է: Սառած կարագն ու պանիրը քերիչով անցկացնել, խառնել: Ձեռքով վերցնել մսից, ձեռքը թրջել, միսը տափակեցնել, մի քիչ միջուկ դնել: Եզրերը վրա բերել, միացնել, հարթեցնել: Կոտլետը մտցնել նախ ձվի խառնուրդի, ապա պաքսիմատի մեջ: Գործողությունը կարելի է կրկնել ավելի ամուր կեղև ստանալու համար: Տապակել բուսայուղով, մատուցել: Կարելի է սառեցնել և պահել սառցախցիկում:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կիեվյան կոտլետներ հայկական ձեվով

հավի կրծքամիս հավի կրծքամիս 2 կգ

Հավի բուդ Հավի բուդ 3 կգ

հաց հաց 1 հատ

սոխ սոխ 4 գլուխ

կաթ կաթ 1.5 թեյի բաժակ

պաքսիմատ պաքսիմատ

ձու ձու 2 հատ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

կարմիր աղացած պղպեղ կարմիր աղացած պղպեղ

ալյուր ալյուր

կարագ կարագ

քերած պանիր քերած պանիր

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 6110դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 1529 կկալ

Օգտվողների գնահատում. 0 / 5