Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել հավն ուգանդական տարբերակով

Կտրտել հավը, համեմել աղով և պղպեղով: Տապակի մեջ հալեցնել կարագը, ավելացնել հավը և սոխը, ծածկել կափարիչը և մանր կրակի վրա եփել` քիչ-քիչ ավելացնելով ջուրը: 15 ր. անց 100 գ. արգանակ վերցնել, խառնել տոմատի մածուկի և 150գ. գետնանուշի կարագի հետ և կրկին լցնել տապակի մեջ: Եռալուց հետո մանրացնել կրակը: Նորից 100 գ. արգանակ վերցնել, մի փոքր սառեցնել և ավելացնել ձվի դեղնուցները, լավ խառնել և կրկին լցնել տապակի մեջ: Եփել այնքան, մինչև հավը լավ եփվի: Մատուցել բրնձի կամ բանջարեղենի հետ` վրան կտրտած մաղադանոս լցնելով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք հավն ուգանդական տարբերակով

հավ հավ 0.5 կգ

աղ աղ 1 թեյի գդալ

սև պղպեղ սև պղպեղ 1 թեյի գդալ

կարագ կարագ 250 գրամ

սոխ սոխ 100 գրամ

տոմատի մածուկ տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ

դեղնուց  դեղնուց 2 հատ

մաղադանոս մաղադանոս

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 880դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 124 կկալ