Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել հավի լյարդով և պիստակով պաշտետ

Ձուն և սերուցքը թասի մեջ հարել, աղ ու պղպեղ անել, ավելացնել 100 գ հավի լյարդը, ծածկել, 30 րոպեով դնել սառնարանը: Հացի շերտերին կաթ ավելացնել, թողնել փափկեն: Մանր կտրտած սոխը բուսայուղով տապակել` մինչև ոսկեգույն երանգ ստանա, ավելացնել մնացած կտրտած լյարդը, աղ անել, տապակել`մինչև դուրս գցած հյութը քաշվի, համեմել, կրակից վերցնել, թողնել սառչի: Ջեռոցը միացնել 180*, 15*30 սմ չափի ջեռոցի տապակի մեջ յուղաթուղթ փռել: Տապակած լյարդն ու մարինացված լյարդի զանգվածը լցնել հարիչի թասի մեջ, մշընկույզ, ծիտրոն ավելացնել, լավ հարել, ապա ավելացնել ֆիստաշկան, խառնել, լցնել ջեռոցի տապակի մեջ, եփել 40-45 րոպե:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք հավի լյարդով և պիստակով պաշտետ

Հավի լյարդ Հավի լյարդ 400 գրամ

ձու ձու 1 հատ

սերուցք սերուցք 100 մլ

հաց հաց 0,5 հատ

կաթ կաթ 150 մլ

սոխ սոխ 1 գլուխ

ծիտրոն ծիտրոն 1 թեյի գդալ

մշընկույզ մշընկույզ 1 թեյի գդալ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

պիստակ պիստակ 50 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1870դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 236 կկալ