Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել հավի լցոնած դոշ

Սոուս պատրաստելու համար` կարագն ու ալյուրը թեթևակի բովել, կրակից վերցնել, կաթ ավելացնել, հարել` մինչև գնդերը վերանան, դնել կրակին, եփել` մինչև եռ գա, համեմել սպիտակ պղպեղով և աղով, կրակից վերցնել, թողնել սառչի: Սպանախը խաշել, սառը ջրով ողողել, լավ մզել, մանր կտրտել, վրան 2 ճ.գդ. պանիր քերել, լցնել սպիտակ սոուսը, լավ խառնել: Հավի դոշի մեջ դանակով խոր կտրվածք անել, լցոնել սպանախի զանգվածով, կարագով 2 կողմից տապակել` մինչև ոսկեգույն դառնան, տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ, վրան սերուցք քսել և եփել 180 աստիճան ջեռոցում 15 րոպե: Հավի կտորներին սպանախի զանգված լցնել, վրան քերած պանիր դնել, վերադարձնել ջեռոց` մինչև պանիրը հալվի և կարմրի: Միսը տեղափոխել ափսեի մեջ, տապակի մեջ մնացած հյութին ավելացնել սերուցքը, տաքացնել և մատուցել լցոնած դոշի հետ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք հավի լցոնած դոշ

հավի կրծքամիս հավի կրծքամիս 700 գրամ

սպանախ սպանախ 2 փունջ

սերուցք սերուցք 1 թեյի բաժակ

կարագ կարագ 40 գրամ

վերին շերտ

կարագ կարագ 20 գրամ

ալյուր ալյուր 1 ճաշի գդալ

կաթ կաթ 0.5 թեյի բաժակ

աղ աղ

սպիտակ պղպեղ սպիտակ պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 70դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 5 կկալ