Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել ռատատույ

Սոխը մանրացնել, տապակել ճզմած սխտորի հետ բուսայուղի մեջ: Պղպեղը կտրատել, լցնել սոխի վրա, տապակել 3-4 րոպե: 4 լոլիկի կեղևը հանել, բլենդերով մանրացնել, լցնել սոխեռածի վրա: Եփել մոտ հինգ րոպե: Ավելացնել տոմատի մածուկը, 3-4 ճ.գդ. գինի, աղ, համեմունքներ, եռացնել և եփել հինգ րոպե: Զանգվածի մի մասը լցնել տապակի մեջ: Սմբուկները, դդմիկը, լոլիկները օղակ-օղակ կտրատել, հերթով շարել տապակի մեջ, վրան լցնել մաղադանոս, ռեհան, ավելացնել 3 պճեղ սխտոր, ուրց: Բանջարեղենի վրա ցողել 2-3 ճ. գդ. բուսայուղ, աղ, պղպեղ անել, եփել 60 րոպե 190 աստիճանի ջեռոցում: Տապակը ծածկել յուղաթղթով, կափարիչով ոչ մի դեպքում չփակել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ռատատույ

սմբուկ սմբուկ 2 հատ

դդում դդում 1 հատ

լոլիկ լոլիկ 1 կգ

սոխ սոխ 1 գլուխ

պղպեղ պղպեղ 1 հատ

սխտոր սխտոր 6 պճեղ

մաղադանոս մաղադանոս

համեմ համեմ

ռեհան ռեհան

ուրց ուրց

սպիտակ գինի սպիտակ գինի 4 ճաշի գդալ

տոմատի մածուկ տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ

ձեթ ձեթ 3 ճաշի գդալ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

օրեգանո օրեգանո

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1020դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 229 կկալ