Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել սմբուկով ջեռեփուկ

Սմբուկները լվանալ, օղակ-օղակ կտրատել, աղ, պղպեղ անել: Թավայի մեջ տաքացնել ձիթայուղը, սմբուկը երկու կողմից տապակել: Սմբուկները դնել անձեռոցիկի վրա, որ քամվեն: Նույն բուսայուղի մեջ, տապակել աղացած միսը, սխտորը, աղ, պղպեղ, համեմունքներ, մանր կտրատած կանաչի: Ավելացնել լոլիկի խյուսը, միասին տապակել: Տապակը յուղել, շարել սմբուկները, ծածկել մսի շերտով: Վրան շաղ տալ ռեհանը, մի շարք ևս սմբուկ շարել, ծածկել մսով, ռեհան շաղ տալ: Վերջում կտրատած պանիր ցանել ջեռեփուկի վրա: Ջեռոցում եփել մոտ քսան րոպե:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սմբուկով ջեռեփուկ

սմբուկ սմբուկ 2 հատ

տավարի միս տավարի միս 400 գրամ

տոմատի մածուկ տոմատի մածուկ 700 գրամ

ձեթ ձեթ 1 ճաշի գդալ

սխտոր սխտոր 4 պճեղ

ռեհան ռեհան 3 ցողուն

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

կանաչի կանաչի

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2240դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 122 կկալ