Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել շավլա. տաջիկական խոհանոց

Միսը կտրատել, տապակել, կարմրեցնել: Ավելացնել կտրատած սոխը, ևս 5-7 րոպե տապակել: Այնուհետև ջուր լցնել, ավելացնել խորանարդաձև կտրատած գազարը, աղ, պղպեղ: Բրինձը մաքրել, լվանալ, լցնել կաթսայի մեջ: Եռալուց հետո կափարիչը ծածկել, մարմանդ կրակով եփել: Մատուցելիս կտրատած համեմ շաղ տալ: Շավլայի մեջ կարելի է սիսեռ լցնել, այդ դեպքում բրինձ ավելի քիչ կօգտագործվի:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք շավլա. տաջիկական խոհանոց

տավարի միս տավարի միս 200 գրամ

բրինձ բրինձ 150 գրամ

յուղ յուղ 2 ճաշի գդալ

սոխ սոխ 2 գլուխ

գազար գազար 2 հատ

կանաչի կանաչի

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 880դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 85 կկալ