Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել պուտուկ

Ոչխարի միսն ոչ մանր կտրտել, գցել կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր լցնել, դնել ուժեղ կրակին. Հենց քափը դուրս գցի՝ այն հավաքել: Միսը եփել՝ մինչև փափկի: Ալյուրը մաղել թասի մեջ, այնքան ջուր ավելացնել, որ պինդ խմոր ստացվի, լավ հունցել, ծածկել, թողնել հանգստանա: Սմբուկն, առանց կլպելու, շերտատել, մի կողմից տապակել, տեղափոխել ափսեի մեջ: Մսին աղ անել, կրակից վերցնել: Սոխը ոչ մանր կտրտել, բուսայուղով թեթևակի տապակել, ավելացնել ոչխարի կիսաեփ միսը, տապակել այնքան, որ միսը գույնը փոխի, լցնել կավի պուտուկների մեջ, վրան ավելացնել ոչ մանր կտրտած կարտոֆիլը, պղպեղները, կանաչ լոբին, մաքրած բամիան, դնել սմբուկի շերտերը, լցնել նախապես կիսաեփ արած սիսեռը, լոլիկի շերտերը: Լոլիկի մածուկը բացել արգանակով, արգանակը համեմել աղ ու պղպեղներով, լցնել պուտուկների մեջ, երեսին շաղ տալ ոչ մանր կտրտած կանաչին: Խմորը, պուտուկների հաշվով, գնդերի բաժանել, գնդերը բարակ բացել, դրանցով ծածկել պուտուկների բերանները, դրանք շարել ջեռոցի մեծ տապակի մեջ, դնել 180* տաքացրած ջեռոցը, եփել 1 ժամ: Կարելի է մատուցել պուտուկով, կամ ափսեով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք պուտուկ

ոչխարի բուդ ոչխարի բուդ 400 գրամ

կարտոֆիլ կարտոֆիլ 2 հատ

սոխ սոխ 1 գլուխ

սմբուկ սմբուկ 1 հատ

պղպեղ պղպեղ 2 հատ

լոլիկ լոլիկ 2 հատ

կանաչ լոբի կանաչ լոբի 150 գրամ

բամիա բամիա 150 գրամ

կանաչի կանաչի 1 փունջ

տոմատի մածուկ տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ

սիսեռ սիսեռ 150 գրամ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

ձեթ ձեթ

ալյուր ալյուր 300 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2270դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 296 կկալ