Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել նարնջով նյարդ

Տապակի մեջ կարագ հալեցնել, ավելացնել շաքարավազը, խառնել՝ մինչև շաքարավազը հալվի: Նարինջն, առանց կլպելու, շրջանաձև կտրել 1 սմ հաստության շերտերի, դրանք տապակել՝ մինչև սկսեն կարամելիզացվեն, յուղի հետ տեղափոխել ափսեի մեջ: Սննդային տոպրակի մեջ լցնել ալյուրը, կարմիր պղպեղը, խառնել: Լյարդի թաղանթը հեռացնել, շերտատել, լցնել պղպեղով համեմված ալյուրով տոպրակի մեջ թափահարել, որպեսզի լյարդի կտորները հավասարաչափ ալրապատվեն: Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել, լյարդի կտորները տապակել, հանել ափսեի մեջ, աղ անել: Կիսած ու շերտատած սոխը նույն յուղով տապակել՝ ավելացնել արգանակը, հասցնել եռման աստիճանի, մեջը լցնել տապակած լյարդի կտորները, կափարիչ դնել, եփել 5 րոպե, ապա ավելացնել մանանեխը, նարինջն իր յուղով, վրան կտրտած մաղադանոս շաղ տալ և կրակից վերցնել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք նարնջով նյարդ

կարագ կարագ 25 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 25 գրամ

նարինջ նարինջ 1 հատ

ալյուր ալյուր 55 գրամ

կարմիր աղացած պղպեղ կարմիր աղացած պղպեղ 1 թեյի գդալ

տավարի լյարդ տավարի լյարդ 400 գրամ

սոխ սոխ 1 գլուխ

մսի արգանակ մսի արգանակ 250 մլ

մանանեխ մանանեխ 2 թեյի գդալ

ձեթ ձեթ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

մաղադանոս մաղադանոս 0.5 փունջ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1880դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 259 կկալ