Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել մուժուժի

Տոտիկները երկարությամբ կիսել, լավ լվանալ: Դնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ, ջուր լցնել և եփել մարմանդ կրակի վրա 1,5-2 ժամ: Արգանակը քամել, նորից լցնել տոտիկների վրա, ավելացնել 1 բաժակ քացախ, ամբողջական սոխի գլուխները, գազարը, համեմունքները, 1/2 թեյի գդալ աղ և նորից դնել կրակին: Եփել մեկ ժամ, ջուրը նորից քամել, լցնել տոտիկների վրա, կափարիչը փակել, թողնել: Խոզի փափկամիսը մանր կտրատել, լցնել այնքան ջուր, որ միսը ծածկվի, եփել: Միսը ջրից հանել, լցնել մնացած քացախը, մեկ ժամ թողնել սենյակային ջերմաստիճանում: Մսաջուրը, որը պետք է շատ քիչ լինի, քամել: Մարինացված մսի վրա լցնել քամած արգանակը, եռացնել, կրակից վերցնել: Զգուշորեն խառնել եփած միսն ու տոտիկները մսաջրերի հետ միասին,  6-8 ժամ դնել սառնարան: Մատուցել սառը վիճակում` վրան լցնելով կտրատած  կանաչ սոխ և ռեհան:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք մուժուժի

խոզի միս խոզի միս 1.5 կգ

խոզի տոտիկներ խոզի տոտիկներ 10 հատ

գազար գազար 3 հատ

դափնու տերև դափնու տերև 3 հատ

հատիկ պղպեղ  հատիկ պղպեղ 50 գրամ

սոխ սոխ 3 գլուխ

քացախ քացախ 2 թեյի բաժակ

թարխուն թարխուն 3 ցողուն

ռեհան ռեհան 5 ցողուն

կանաչ սոխ կանաչ սոխ

աղ աղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 6040դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 502 կկալ