Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել մսով բնիկներ

Մանր կտրտած սոխը բուսայուղով տապակել` մինչև թափանցիկ դառնա, ավելացնել քերած գազարը, մանր կտրտած նեխուրի ցողունները, տապակել 2 րոպե, ապա ավելացնել տավարի աղացած միսը, շարունակել տապակել` մինչև դուրս գցած հյութը քաշվի: Խոր տապակի մեջ ջուր եռացնել, աղ անել, մակարոն-բնիկները 1-1.5 րոպեով իջեցնել մեջը, հանել ջրից զգուշորեն, որպեսզի ձևը պահպանեն, տեղափոխել ջեռոցի յուղած տապակի մեջ: Մսին մանր կտրտած սխտոր, աղ ու պղպեղ անել, այս խճողակով լցոնել բնիկները, մակարոնի այնքան եփաջուր լցնել, որ հեղուկը չհասնի մակարոնի կեսին, տապակի վրա ալյումինաթուղթ քաշել, տապակը դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: 25 րոպեից ալյումինաթուղթը հեռացնել: Բնիկների վրա քերած պանիր շաղ տալ, 10 րոպեով վերադարձնել ջեռոցը:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք մսով բնիկներ

մակարոն մակարոն 600 գրամ

տավարի միս տավարի միս 500 գրամ

գազար գազար 1 հատ

նեխուր նեխուր 2 ցողուն

սոխ սոխ 2 գլուխ

սխտոր սխտոր 2 պճեղ

ձեթ ձեթ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2590դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 259 կկալ