Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել մեղրու կոլոլակ

Տավարի աղացած միսն ու խաշած կարտոֆիլը միասին տրորել այնքան` մինչև համասեռ զանգված ստացվի, ապա` ծեծած ընկույզ, չամիչ, չաման, նանա, մանր կտրտած համեմ, ձու, աղ ու պղպեղներ ավելացնել, լավ հունցել: Տապակի մեջ միջին կրակի վրա յուղ տաքացնել: Խճողակից գնդիկներ ձևավորել, թավալել ալյուրի մեջ, բոլոր կողմերից տապակել, կրակն իջեցնել, կափարիչ դնել, 5 րոպե շոգեխաշել: Մատուցելիս վրան կտրտած մաղադանոս շաղ տալ, կիտրոնի դիլիմ դնել: Մատուցել աղցանի կամ խավարտի հետ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք մեղրու կոլոլակ

տավարի միս տավարի միս 250 գրամ

կարտոֆիլ կարտոֆիլ 200 գրամ

դեղնուց  դեղնուց 1 հատ

ընկույզ ընկույզ 30 գրամ

չամիչ չամիչ 20 գրամ

ալյուր ալյուր 0.5 թեյի բաժակ

յուղ յուղ 2 ճաշի գդալ

աղացած չաման աղացած չաման 3 գրամ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

նանա նանա

համեմ համեմ

մաղադանոս մաղադանոս

կիտրոն կիտրոն 0.5 հատ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1110դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 161 կկալ