Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել լավաշով և մսով ջեռեփուկ

Կաթսայի մեջ ջուր եռացնել, բրինձ եփել: Գլուխ սոխը մանր կտրտել, բուսայուղով տապակել: Թափանցիկ դարձած սոխին ավելացնել տավարի աղացած միսը, շարունակել տապակել, համեմել աղ ու պղպեղով, լցնել ջրքամած բրինձը, խառնել, կրակից վերցնել: Կաթնաշոռը տրորել, ավելացնել մանր կտրտած կանաչ սոխը, սխտորը, սամիթը, համեմել աղ ու սև պղպեղով, խառնել: Մսով խճողակին մանր կտրտած մաղադանոս ավելացնել, խառնել: Լավաշները կիսել, ամեն կեսին կաթնաշոռով կամ մսով խճողակ դնել, երկար տոլմայի նման փաթաթել, դնել ջեռոցի յուղած տապակի մեջ: Թասի մեջ ձվերն ու մածունը լավ հարել, ավելացնել հանքային ջուրը, խառնել, լցնել ջեռեփուկի փաթեթների վրա, թողնել 20-25 րոպե, որպեսզի սոուսը ներծծվի: Եփել 180* նախապես տաքացրած ջեռոցում` մինչև կարմիր կեղև կապեն: Մատուցել կանաչ աղցանի հետ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լավաշով և մսով ջեռեփուկ

լավաշ լավաշ 2 հատ

տավարի միս տավարի միս 300 գրամ

բրինձ բրինձ 100 գրամ

կաթնաշոռ կաթնաշոռ 200 գրամ

կանաչ սոխ կանաչ սոխ

սամիթ սամիթ

մաղադանոս մաղադանոս 0,5 փունջ

սոխ սոխ 1 գլուխ

ձեթ ձեթ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

ձու ձու 2 հատ

մածուն մածուն 0,5 թեյի բաժակ

գազավորված ջուր գազավորված ջուր 0,5 թեյի բաժակ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1670դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 288 կկալ

Օգտվողների գնահատում. 0 / 5