Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել կաղամբով լազանյա

Կաղամբի կոթը կտրել հանել, իջեցնել եռացող ջրով կաթսայի մեջ, փափկած տերևները դնել քամիչի մեջ: Սոխը մանր կտրտել, ձիթայուղով տապակել` մինչև թափանցիկ դառնա, ավելացնել աղացած միսը, խառնելով տապակել: Լոլիկը խյուսի վերածել, լցնել մսի վրա, ավելացնել խոշոր կտրտած ընկույզը, սխտորն ու կանաչիները, ծածկել, 5 րոպե շոգեխաշել: Ջեռոցի տապակի մեջ ալյումինաթուղթ փռել, յուղել, կաղամբի շերտ փռել, մսի խճողակ լցնել. Կրկնել 5-6 անգամ, երեսի շերտը պետք է կաղամբ լինի: Թասի մեջ ձվերն ու կաթը հարել, համեմել աղ ու պղպեղներով, մշընկույզով, լցնել տապակի մեջ, դանակի ծայրով լազանյան ծակծկել, վրան քերած պանիր շաղ տալ, եփել 180*ջերմ.ջեռոցում 25-30 րոպե:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կաղամբով լազանյա

կաղամբ կաղամբ 3 գրամ

տոմատի հյութ տոմատի հյութ 0,5 մլ

սոխ սոխ 2 գլուխ

սխտոր սխտոր 3 պճեղ

տավարի միս տավարի միս 300 գրամ

ընկույզ ընկույզ 50 գրամ

մաղադանոս մաղադանոս 0,5 փունջ

սամիթ սամիթ 0,5 փունջ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

մշընկույզ մշընկույզ

ձու ձու 2 հատ

կաթ կաթ 200 մլ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1340դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 262 կկալ