Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել իզմիրի քուֆթա ոչխարի մսով

Ոչխարի աղացած մսին ավելացնել քերած սոխը, դեղնուցը, համեմել աղ ու պղպեղներով, չոր թարխունով, լավ հունցել, ընկույզի մեծության գնդեր ձևավորել, թավալել ալյուրի մեջ, տապակել յուղով: Զուգահեռ 1 ճ.գդալ ալյուրը բովել, 1 բաժակ սառը ջրով բացել, հասցնել եռման աստիճանի,ավելացնել լոլիկի մածուկը, համեմել, լցնել քուֆթայի վրա, մարմանդ կրակին եփել 10 րոպե: Մատուցելիս վրան կարմիր պղպեղ և կտրտած կանաչի շաղ տալ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք իզմիրի քուֆթա ոչխարի մսով

ոչխարի միս ոչխարի միս 300 գրամ

սոխ սոխ 1 գլուխ

մաղադանոս մաղադանոս 1 փունջ

դեղնուց  դեղնուց 1 հատ

ալյուր ալյուր 0.5 թեյի բաժակ

յուղ յուղ 2 ճաշի գդալ

տոմատի մածուկ տոմատի մածուկ 1.5 ճաշի գդալ

թարխուն թարխուն

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1070դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 159 կկալ