Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել իզմիրի քուֆթա

Տոստի հացի կեղևները կտրել – հեռացնել, միջուկի վրա մի քիչ ջուր լցնել, թողնել 3 րոպե: 1 գլ սոխը մանր կտրտել, լցնել աղացած մսի վրա, ավելացնել մանր կտրտած մաղադանոսը, նանան, զիրան, մզած հացը, համեմել աղ ու պղպեղներով, լավ հարել, երկարուկ քուֆթաներ ձևավորել, շարել ջեռոցի յուղած տապակի մեջ: Եփել շատ տաք` 250 աստիճան ջերմ.ջեռոցում` 15-20 րոպե: Կարտոֆիլը խոշոր կտրտել, տապակի մեջ ուժեղ կրակով տապակել` մինչև ոսկեգույն կեղև առաջանա, աղ անել, տեղափոխել թղթե անձեռոցիկի վրա: 1 գլ.սոխը մանր կտրտել 2 ճ.գդալ բուսայուղով տապակել, ավելացնել 150 մլ ջրով բացած աջիկան, խառնել, կրակից վերցնել: Կարտոֆիլի կտորները լցնել քուֆթայի վրա, ավելացնել սոխեռածը, լոլիկի խոշոր կտորները, ծիծակները, դրանց վրա բուսայուղ քսել և վերադարձնել ջեռոց: Եփել 200 աստիճան ջերմությամբ` ևս 20 րոպե, մատուցելիս կտրտած մաղադանոս շաղ տալ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք իզմիրի քուֆթա

կարտոֆիլ կարտոֆիլ 500 գրամ

տավարի միս տավարի միս 400 գրամ

սոխ սոխ 2 գլուխ

մաղադանոս մաղադանոս 0.5 փունջ

նանա նանա 2 ճաշի գդալ

աջիկա աջիկա 1 ճաշի գդալ

կծու պղպեղ կծու պղպեղ 2 հատ

լոլիկ լոլիկ 2 հատ

հաց հաց 0.5 հատ

ձեթ ձեթ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1550դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 262 կկալ