Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել էթլի բորեկ կամ թուրքմենական պելմենի

Ոչխարի միսը երկու անգամ աղալ: Աղ, պղպեղ ցանել, մի քիչ ջուր ավելացնել և լավ խառնել: Ալյուրը, ձուն, ջուրը, աղը խառնել և խմոր հունցել: Գունդ անել, ծածկել և թողնել կես ժամ: Հետո խմորը բարակ բացել, կտրել 4×4 սմ կողմերով քառակուսիներ: Ամեն խմորի մեջտեղում դնել միջուկ, եզրերը փակել, տալով խմորին քառանկյունու ձև: Եփել աղաջրի մեջ, մատուցել թթվասերի կամ թթված կաթի հետ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք էթլի բորեկ կամ թուրքմենական պելմենի

ոչխարի միս ոչխարի միս 500 գրամ

սոխ սոխ 2 գլուխ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

ալյուր ալյուր 300 գրամ

ձու ձու 1 հատ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1850դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 358 կկալ