Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տավարի մսով ձվով ռուլետ

Սոխը մանր կտրտել, քիչ բուսայուղով տապակել` մինչև թափանցիկ դառնա: Հացի վրա ջուր լցնել, թողնել փափկի: Սոխեռածին մանր կտրտած նեխուրի ցողուն, ծիծակ ավելացնել, տապակել 1-2 րոպե, ավելացնել մանր կտրտած խոզապուխտն ու մաղադանոսը, անմիջապես կրակն անջատել, լցնել թասի մեջ: Հացը մզել, փշրել սոխեռածի վրա, ավելացնել 1 ձու, աղացած միսը, համեմել մշընկույզով, աղ ու պղպեղներով: Ջեռոցի երկարուկ տապակի մեջ ալյումինաթղթի մեծ կտոր փռել, տեղավորել խճողակի կեսը, շարել խաշած և կլպած ձվերը, վրան տեղավորել մնացած խճողակը, հարթեցնել, ալյումինաթուղթը վրա բերել, դնել 180* տաքացրած ջեռոցը, եփել 45-50 րոպե, ապա ալյումինաթուղթը բացել, թողնել երեսը կարմրի: Ջեռեփուկը ազատել ալյումինաթղթից, կտրտել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տավարի մսով ձվով ռուլետ

տավարի միս տավարի միս 400 գրամ

խոզապուխտ խոզապուխտ 150 գրամ

հաց հաց 0,5 հատ

ձու ձու 5 հատ

սոխ սոխ 1 գլուխ

սխտոր սխտոր 1 պճեղ

մաղադանոս մաղադանոս 1 փունջ

նեխուր նեխուր 2 ցողուն

մշընկույզ մշընկույզ

ձեթ ձեթ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2070դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 541 կկալ