Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել բրինձը բանջարեղենով եվ խոզի մսով

Աղաջրի մեջ եփել բրինձը, լցնել քամիչի մեջ, քամել: Խոզի միսը 2-3 սմ խորանարդիկներով կտրտել, տապակել տաքացրած տապակի մեջ, տեղափոխել ափսեի մեջ։ Տապակի մեջ մնացած խոզի յուղի մեջ տապակել մանր կտրտած սոխը և սխտորը, այնուհետև ավելացնել քերիչով անցկացրած իմբիրը, խառնել։ Ավելացնել մանր կտրտած գազարն ու կարմիր պղպեղը, տապակել, այնուհետև՝ կանաչ ոլոռը և 10-15 ր. միասին խառնելով տապակել։ Երբ բանջարեղենը փափկի, ավելացնել խոզի միսը և բրինձը, խառնել և 5-7 ր. մանր կրակի վրա եփել։


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք բրինձը բանջարեղենով եվ խոզի մսով

բրինձ բրինձ 300 գրամ

խոզի միս խոզի միս 400 գրամ

սոխ սոխ 100 գրամ

սխտոր սխտոր 2 պճեղ

գազար գազար 100 գրամ

կարմիր պղպեղ կարմիր պղպեղ 1 հատ

կանաչ ոլոռ կանաչ ոլոռ 100 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1750դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 140 կկալ