Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել բորանի

Ալյուրը մաղել, վրան կոտրել ձուն, աղ անել: Աստիճանաբար ջուր ավելացնել, պինդ խմոր հունցել: Խմորը բացել, քառակուսիներով կտրատել: Միստ սոխի հետ տապակել, աղ, պղպեղ ցանել, խառնել: Համեմել չոր կանաչիով: Ամեն խմորի կտորի վրա մի գդալ միջուկ դնել: Եզրերն ամրացնել այնպես, որ վերևի մասը բաց մնա: Կաթսայի մեջ բորակիները շարել, մի փոքր արգանակ կամ ջուր լցնել: Ուշադիր լինել, որ ջուրը բորակիները չծածկի: Կափարիչը փակել և շատ թույլ կրակով եփել: Երբ բորակիները կիսաեփ լինեն, հանել, քամել և տապակել բուսայուղի մեջ: Սխտորը ճզմել, խառնել մածունին: Բորակին մատուցել սխտոր-մածունի հետ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք բորանի

ալյուր ալյուր 500 գրամ

ձու ձու 2 հատ

աղ աղ 1 պտղունց

միջուկ

տավարի միս տավարի միս 500 գրամ

սոխ սոխ 4 գլուխ

կանաչի կանաչի

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

մածուն մածուն

սխտոր սխտոր

ձեթ ձեթ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1450դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 80 կկալ