Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել սաղմոնը սնկի սոուսով

Ձուկը լվանալ, համեմել աղով, պղպեղով և կիտրոնի հյութով և վրան ձեթ լցնել: Եփել ջեռոցում (200 աստիճան), մոտ 15-20 ր.: Սոխը մանր կտրտել և տապակել բուսայուղի մեջ, ավելացնել կտրտած սունկը և եփել 5 ր.: Ավելացնել ալյուրը, սերուցքը և խառնելով եփել մինչև եռա, այնուհետև կրակը մանրացնել ու թողնել եփվի ևս 5 ր.: Այն պետք է թանձրանա և միասեռ դառնա: Վերջում ավելացնել սամիթը, աղ, պղպեղ` ըստ ճաշակի: Սաղմոնը դնել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան սոուս լցնել և զարդարել կանաչիով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սաղմոնը սնկի սոուսով

ձուկ իշխան ձուկ իշխան 400 գրամ

ձեթ ձեթ 3 թեյի գդալ

կիտրոնի հյութ կիտրոնի հյութ 2 թեյի գդալ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

շամպինիոն շամպինիոն 150 գրամ

սոխ սոխ 1 գլուխ

սերուցք սերուցք 200 գրամ

ալյուր ալյուր 1 ճաշի գդալ

սամիթ սամիթ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1580դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 89 կկալ