Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել ծրարած ձուկ` բանջարեղենով

Թասի մեջ լցնել բարակ շերտատած պղպեղները, գազարը, կտրտած կանաչին, շերտատած սխտորը, համեմել աղով, պղպեղներով, կոճապղպեղով, ձիթայուղ ավելացնել, խառնել: Կիտրոնից 2 շերտ պահել զարդարելու համար, մնացածի հյութը քամել, լցնել բանջարեղենի վրա: Ալյումինաթուղթ կտրել տապակից 2 անգամ մեծ չափի: Ձկան վրա աղ ու սև պղպեղ անել, փորի մեջ կանաչի և կարագ դնել: Ալյումինաթղթի վրա լցնել բանջարեղենի կեսը, դնել ձուկը, լցնել մնացած բանջարեղենը, շարել լոլիկի շերտերը, ալյումինաթուղթը վրա բերել, եզրերը լավ ամրացնել: Ձուկը տեղափոխել նախապես 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և այնտեղ թողնել 30-35 րոպե: Որից հետո ալյումինաթղթի մի անկյունը բացել, առաջացած հյութը լցնել սոտեյնիկի մեջ, ավելացնել 3ճ/գդ սառը ջրով բացած օսլան, լավ հարել եփել մինչև թանձրանա մոտ 1 րոպե, եթե անհրաժեշտ է աղ ու պղպեղ անել: Ձուկն ու բանջարեղենը տեղափոխել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան սոուս լցնել, զարդարել կիտրոնի շերտերով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ծրարած ձուկ` բանջարեղենով

ձուկ ձուկ 1 կգ

կարմիր պղպեղ կարմիր պղպեղ 1 հատ

կանաչ պղպեղ կանաչ պղպեղ 1 հատ

կանաչի կանաչի

կոճապղպեղ կոճապղպեղ 1 թեյի գդալ

կարմիր աղացած պղպեղ կարմիր աղացած պղպեղ 0.5 թեյի գդալ

սխտոր սխտոր 1 պճեղ

կարագ կարագ 50 գրամ

կիտրոն կիտրոն 0.5 հատ

ձեթ ձեթ 2 ճաշի գդալ

օսլա օսլա 2 ճաշի գդալ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

գազար գազար 2 հատ

լոլիկ լոլիկ 1 հատ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2240դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 468 կկալ