Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել բանջարեղենով սիգ

Ձուկը մաքրել, փորոտիքը հանել, գլուխը և պոչը հեռացնել: Ձուկը կտրատել և եփել: Պոչն ու գլուխը առանձին եփել, արգանակը քամել: Գազարը և սոխը մանրացնել, յուղով տապակել: Ավելացնել տոմատը, ևս 5-7 րոպե տապակել: Ալյուրը բովել, խառնելով բացել ձկան արգանակով, ավելացնել նախապատրաստած բանջարեղենը, աղը, պղպեղը, սխտորը: Թողնել եռա: Եփված ձկան վրա լցնել համեմունքներով բանջարեղենը և եռացնել: Սիգը մատուցել `զարդարելով մաղադանոսով կամ թարխունով:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք բանջարեղենով սիգ

սիգ սիգ 200 գրամ

գազար գազար 200 գրամ

սոխ սոխ 2 գլուխ

տոմատի մածուկ տոմատի մածուկ 20 գրամ

յուղ յուղ 1 ճաշի գդալ

ալյուր ալյուր 2 ճաշի գդալ

սխտոր սխտոր 2 պճեղ

աղ աղ

հատիկ պղպեղ  հատիկ պղպեղ

մաղադանոս մաղադանոս

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 750դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 40 կկալ