Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել ուխա (ձկնապուր)

Ձուկը մաքրել, գլուխներն ու պոչերը եփել կես ժամ, արգանակը պահել, ձուկն այլևս պետք չէ: Օգտագործվելու է մեջքի` մեջտեղի մասը: Սոխը մանրացնել: Գազարը ոչ մանր քերել: Կարտոֆիլը կտրատել, գցել արգանակի մեջ, աղ, պղպեղ անել: Երբ եռա, ավելացնել ձկան մսի կտորները: Եփել 15 րոպե, ավելացնել գազարը: Ավելացնել սոխը, եփել 5 րոպե: Սոխն ու գազարը կարելի է նախապես տապակել: Ավելացնել դափնու տերևը, հատիկ պղպեղը, մաղադանոսը: Թողնել մի քիչ, որ համերը միախառնվեն: Մատուցելիս կտրատած կանաչի լցնել ափսեի մեջ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ուխա (ձկնապուր)

ձուկ ձուկ 2 հատ

կարտոֆիլ կարտոֆիլ 800 գրամ

գազար գազար 150 գրամ

սոխ սոխ 150 գրամ

մաղադանոս մաղադանոս

հատիկ պղպեղ  հատիկ պղպեղ 10 գրամ

դափնու տերև դափնու տերև 4 հատ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

կանաչի կանաչի

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 3780դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 947 կկալ