Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել հունական ապուր վրաստո

Հորթի ոսկորով միսը լվանալ, կտրատել, լցնել խորը կաթսայի մեջ, երկու լիտր ջուր լցնել, եփել մեկ ժամ: Միսը հանել, կտրատել, տաք պահել: Արգանակը թողնել կրակին: Թավայի մեջ բուսայուղ տաքացնել, ոչ թեժ կրակով 15 րոպե տապակել մանրացրած սոխը, գազարը, խոշոր կտրատած նեխուրը (քարաուզ): Ավելացնել քերիչով անցկացրած մի կարտոֆիլ, խառնել: Եթե չոր ստացվի, մի քիչ ջուր լցնել: Տապակած մթերքը լցնել արգանակի մեջ, ավելացնել խորանարդաձև կտրատած կարտոֆիլը: Եռացնել, կրակն իջեցնել ու եփել կես ժամ: Ձուն հարել, մեջը կիտրոնի հյութ լցնել, ջուր և ալյուր, լավ խառնել: Համեմել աղով և պղպեղով, բարակ շիթով լցնել ապուրի մեջ, վերցնել կրակից: Մատուցել մսի կտորների և կտրատած կանաչու հետ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք հունական ապուր վրաստո

հորթի միս հորթի միս 1 կգ

ձեթ ձեթ 0.5 թեյի բաժակ

գազար գազար 4 հատ

կարտոֆիլ կարտոֆիլ 5 հատ

սոխ սոխ 6 հատ

նեխուր նեխուր 4 ցողուն

ձու ձու 2 հատ

կիտրոն կիտրոն 1 հատ

ալյուր ալյուր 1 ճաշի գդալ

կանաչի կանաչի

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 3660դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 730 կկալ