Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել հնդկահավի մսով և բանջարեղենով ապուր

Եփել հնդկահավի միսը: Մեծ տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը, տապակել կտրտած երշիկը մոտ 4-5 ր., ավելացնել նեխուրը, սոխը, ճզմած սխտորը և շարունակել տապակել 2-3 ր., դնել մի կողմ: Մանրացնել լոլիկը, երկարությամբ կտրտել կամ բզկտել միսը և խառնել երշիկին ու բանջարեղենին, ավելացնել նաև սպիտակ լոբին և խառնել: Տապակը դնել գազօջախին, լցնել արգանակը, աղը, պղպեղը, մաղադանոսը, դափնու տերևը և խառնել: Թողնել եռա, այնուհետև մանրացնել կրակը և եփել մոտ կես ժամ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք հնդկահավի մսով և բանջարեղենով ապուր

հնդկահավ հնդկահավ 450 գրամ

երշիկ երշիկ 300 գրամ

սպիտակ լոբի սպիտակ լոբի 150 գրամ

լոլիկ լոլիկ 2 հատ

նեխուր նեխուր 4 ցողուն

գազար գազար 2 հատ

սոխ սոխ 2 գլուխ

սխտոր սխտոր 2 պճեղ

ձեթ ձեթ 2 ճաշի գդալ

մաղադանոս մաղադանոս

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

դափնու տերև դափնու տերև 1 հատ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2590դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 127 կկալ