Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել ախոբլանկո

Սպիտակ չոր հացը թրջել: Նուշի կեղևը հեշտ հանելու համար վրան եռացած ջուր լցնել: Կեղևը հանել, նուշի հետ մի քիչ սխտոր ու աղ լցնել և բլենդերով աղալ: Լավ խառնելուց հետո ավելացնել քամած հացը, նորից խառնել: Դանդաղ, շատ բարակ շիթով լցնել ձիթայուղը, խառնել: Այնուհետև ավելացնել քացախը: 1.5 լիտր սառը ջուր ավելացնել նույն ձևով, ինչպես ձիթայուղը: Երբ ստացվի թթվասեր հիշեցնող զանգված, մատուցել: Ախոբլանկոն մատուցվում է խնձորի, ծովախեցգետնի, խաղողի, սեխի կամ բոված նուշի հետ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ախոբլանկո

հաց հաց 250 գրամ

նուշ նուշ 100 գրամ

սխտոր սխտոր 2 պճեղ

գինու քացախ գինու քացախ

ձեթ ձեթ 200 մլ

քացախ քացախ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 750դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 57 կկալ