Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել աբխազական թան վարունգով

Վարունգը խորանարդիկներով կտրատել, բողկն ու սոխը մանրացնել, լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել թթվեցրած կաթը, որը նախապես խառնված է եռացրած սառը ջրին: Համեմել աղով, պղպեղով, ճզմած սխտորով, ցանկության դեպքում` աջիկայով: Ձուն պինդ խաշել, մանրացնել և լցնել թանի մեջ: Մատուցելիս վրան կտրատած սամիթ լցնել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք աբխազական թան վարունգով

կաթ կաթ 550 մլ

ջուր ջուր 1 թեյի գդալ

կանաչ սոխ կանաչ սոխ 75 գրամ

վարունգ վարունգ 150 գրամ

բողկ բողկ 50 գրամ

սխտոր սխտոր 2 պճեղ

սամիթ սամիթ 5 ցողուն

ձու ձու 2 հատ

աջիկա աջիկա

աղ աղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 520դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 242 կկալ