Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել սալյամիով պիցցա

Թասի մեջ 200 գրամ ալյուր և 2 ճաշի գդալ բուսայուղ լցնել, խառնել: Կես թեյի գդալ խմորիչը խառնել 220 գ ջրին, հետո լցնել ալյուրի վրա, խառնել, ավելացնել մեկական թեյի գդալ աղ և շաքարավազ: Հետո խառնել ևս 200 գ ալյուր, խմորը շատ պինդ չպետք է լինի: Ծածկել սրբիչով, թողնել հանգստանա և ուռչի: Երշիկն ու ձիթապտուղները կտրտել, պանիրը քերել: Պատրաստել սոուսը. մի գդալ տոմատի մածուկը, սունկի մարինադի հյութը (մոտ 150 գ, այնքան, որ շատ ջրիկ չլինի), խառնել աղի, կարմիր պղպեղի, շաքարավազի հետ: Խմորը բացել կես սմ հաստությամբ, դնել յուղած տապակի վրա, քսել սոուսը: Նախ շարել սալյամին, հետո` սունկը, վրան` ձիթապտուղները: Վրան քերած պանիր ցանել և դնել 200 աստիճան ջերմության ջեռոցը մոտ 20 րոպե:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սալյամիով պիցցա

ալյուր ալյուր 400 գրամ

ջուր ջուր 220 մլ

խմորիչ խմորիչ 0.5 թեյի գդալ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի գդալ

աղ աղ 1 թեյի գդալ

ձեթ ձեթ 2 ճաշի գդալ

միջուկ

սալյամի սալյամի 350 գրամ

շամպինիոն շամպինիոն 300 գրամ

ձեթ ձեթ 50 մլ

տոմատի մածուկ տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ

շաքարավազ շաքարավազ

կարմիր աղացած պղպեղ կարմիր աղացած պղպեղ

աղ աղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1770դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 112 կկալ