Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել սխտորով թթու

Նոր, հասած գլուխ սխտորը մաքրել, կտրել արմատները, սառը ջրով լվանալ: Այնուհետև լցնել 3լ.-ոց ապակե բանկայի մեջ, վրան աղաջուր ավելացնել, ցանկության դեպքում ավելացնել նաև սև հատիկավոր պղպեղ և դափնի տերև և դնել արևի տակ: 2 օրը մեկ ջուրը փոխել: 40 օրից ջուրը թափել և վրան գինու քացախ լցնել: Բանկան կափարիչով պինդ փակել և դնել հով տեղ: Կարելի է պահել 2 տարի: Եթե սխտորը շատ է չորացել, պետք է 2-3 ժամ պահել սառը ջրի տակ և նոր միայն մաքրել: Պատրաստելու ժամկետը հուլիսի կեսերից մինչև օգոստոսի վերջն է:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սխտորով թթու

սխտոր սխտոր

ջուր ջուր

հատիկ պղպեղ  հատիկ պղպեղ

դափնու տերև դափնու տերև

գինու քացախ գինու քացախ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 0դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 0 կկալ

Օգտվողների գնահատում. 0 / 5