Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել կետչուպ

Լոլիկը, խնձորը, սոխը մաքրել, լվանալ, կտրատել: Լցնել կաթսայի մեջ և եփել: Երբ եփվող զանգվածն արդեն փափկի, քամիչով անցկացնել: Նորից դնել կրակին, եփել մարմանդ կրակի վրա, մինչև թանձրանա: Ավելացնել կարմիր պղպեղը, քացախը, շաքարավազը, դարչինը, աղը: Թողնել եռա մի քանի րոպե: Օսլան սառը ջրով բացել, ավելացնել եփվող կետչուպի զանգվածին: Մոտ տասը րոպե եփելուց հետո լցնել մաքուր բանկաների կամ շշերի մեջ և փակել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կետչուպ

կարմիր պղպեղ կարմիր պղպեղ 5 կգ

լոլիկ լոլիկ 7.5 կգ

խնձոր խնձոր 2.5 կգ

սոխ սոխ 1.5 կգ

սխտոր սխտոր 3 պճեղ

քացախ քացախ 5 ճաշի գդալ

շաքարավազ շաքարավազ 1 թեյի բաժակ

դարչին դարչին 2.5 թեյի գդալ

կարմիր աղացած պղպեղ կարմիր աղացած պղպեղ 2.5 թեյի գդալ

օսլա օսլա 2.5 ճաշի գդալ

աղ աղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 4480դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 1711 կկալ