Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել իմամ բայլի

Սմբուկի կեղևը շերտ-շերտ հեռացնել, աղ անել և թողնել քամիչի մեջ: Բուսայուղի մեջ տապակել սմբուկի շերտերը: Պղպեղները չորս մասի բաժանել, տապակել: Ցանկության դեպքում կարելի է պղպեղի կեղևը հանել: Լոլիկները գցել եռացած ջրի մեջ, կեղևը հեռացնել, լոլիկները կտրատել: Սոխը մանրացնել, բուսայուղով տապակել: Ավելացնել նախապես եփած լոլիկը: Սխտորը մաքրել, ամբողջական ատամիկները գցել սոուսի մեջ: Կաթսայի մեջ դասավորել տապակած սմբուկը, պղպեղը, վրան լցնել լոլիկի սոուսը, կտրատած մաղադանոսը և մի քանի րոպե եռացնել: Լցնել բանկաների մեջ: Ստերիլիզացնել և փակել: Մեկ լիտրանոց բանկան հարկավոր է եռացնել մեկ ժամ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք իմամ բայլի

սմբուկ սմբուկ 5 կգ

կանաչ պղպեղ կանաչ պղպեղ 2.5 կգ

լոլիկ լոլիկ 2.5 կգ

սոխ սոխ 2 կգ

ձեթ ձեթ 0.5 լիտր

սխտոր սխտոր 1 պճեղ

մաղադանոս մաղադանոս 1 փունջ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 2560դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 550 կկալ