Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել տապակած սմբուկով եվ լոլիկով ուտեստ

Սմբուկը մաքրել, կլոր-կլոր կտրտել (ընտրել ոչ շատ հաստ սմբուկներ): Տապակի մեջ բուսայուղ լցնել և հատ-հատ տապակել սմբուկներն այնքան, մինչև ոսկեգույն լինեն (ընթացքում ավելացնել բուսայուղը, քանի որ սմբուկը ներծծելու հատկություն ունի): Սոխն աղալ, ավելացնել հորթի աղացած մսին, աղ և պղպեղ լցնել, լավ խառնել: Լոլիկը լվանալ և կրկին կլոր կտրտել: Տապակի մեջ հերթականությամբ շարել սմբուկը, մսի խառնուրդը, լոլիկը և այդպես շարունակ` մինչև տապակի կենտրոն: Վրան 1բ. ջուր, աղ, կարագ լցնել և եփել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք տապակած սմբուկով եվ լոլիկով ուտեստ

սմբուկ սմբուկ 5 հատ

լոլիկ լոլիկ 5 հատ

հորթի միս հորթի միս 400 գրամ

սոխ սոխ 2 գլուխ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

ձեթ ձեթ

կարագ կարագ 50 գրամ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1720դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 317 կկալ