Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել սպանախով կուտապ

Ձուն հարել 0.5 թ.գդալ աղով, ավելացնել մածունը, շաքարավազը, լավ հարել: Ավելացնել նաև սոդան, ալյուր մաղել և հունցել խմորը: Պետք է փափուկ խմոր ստանալ: Թողնել խմորը հանգստանա: Տապակը դնել գազօջախին բուսայուղ տաքացնել, սոխը մանր կտրատել, ավելացնել տապակի վրա և սոխեռած անել: Սոխեռածին ավելացնել նաև ճզմած սխտորը: Սպանախը մանր կտրատել, ավելացնել սոխեռածին մի փոքր աղ և կափարիչով ծածկել: Հենց զանգվածը նստի, կափարիչը հեռացնել քիչ աղ ու պղպեղ անել լավ խառնել և թողնել սպանածը տապակվի: Սպանախի զանգվածը դատարկել ամանի մեջ, վրաից ավելացնել թահինը: Լավ խառնել: Ափսեի մեջ ձուն ջարդել: Ջեռոցի տապակին յուղաթուղթ փռել: Խմորից ձվի չափ գնդեր պոկել, գրտնակով բացել: Խմորի վրա միջուկ դնել, ձևավորել կուտապները և շարել ջեռոցի տապակի վրա: Վրան քսել հարած ձուն: Դնել նախապես 190* տաքացրած ջեռոցը, թողնել այնտեղ 20-25 րոպե:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սպանախով կուտապ

ալյուր ալյուր 2 թեյի բաժակ

մածուն մածուն 150 մլ

շաքարավազ շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

ձեթ ձեթ 2 ճաշի գդալ

սոդա սոդա 0.5 թեյի գդալ

սպանախ սպանախ 500 գրամ

սոխ սոխ 2 գլուխ

ձու ձու 2 հատ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 820դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 272 կկալ