Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել լցոնած սունկ գինով

Միջին ագարիկոնների տոտիկն առանձնացնել, գլխիկների մեջ աղ անել, շրջել անձեռոցիկի վրա, թողնել ջուրը դուրս գցեն: Տոտիկները մանր կտրտել, մանր կտրտել նաև սխտորը: Ձիթայուղ տաքացնել, սխտորը կես րոպե տապակել, ավելացնել սնկի մանրացրած տոտիկները, տապակել` մինչև պատրաստ լինեն, համեմել, կրակից վերցնել, սառեցնել: Պանիրը քերել թասի մեջ, վրան ձու ջարդել, համեմել չոր կանաչիներով, պղպեղով, պաքսիմատ և 2 ճ.գդալ սպիտակ գինի լցնել, ավելացնել տոտիկները, խառնել: Այս զանգվածով լցոնել սնկի գլխիկները, շարել ջեռոցի յուղած տապակին, վրան սպիտակ գինի ցողել և 200* ջերմ.ջեռոցում եփել 30-35 րոպե: Կարելի է մատուցել թե տաք, թե սառը:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լցոնած սունկ գինով

սունկ սունկ 500 գրամ

սխտոր սխտոր 2 պճեղ

ձու ձու 1 հատ

ձեթ ձեթ 2 ճաշի գդալ

պաքսիմատ պաքսիմատ 1 ճաշի գդալ

սպիտակ գինի սպիտակ գինի 0,5 թեյի բաժակ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

ռեհան ռեհան

թարխուն թարխուն

ծիտրոն ծիտրոն

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1150դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 121 կկալ