Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել գազարով և կաթնաշոռով ռուլետ

Գազարը խոշոր քերել, կարագով տապակել այնքան` մինչև փափկի և վառ գույն ստանա, համեմել աղ ու կարմիր պղպեղով, թողնել սառչի: Ձվերի սպիտակուցներն առանձնացնել և գցել հարիչի մեջ, աղ անել, հարել` մինչև ձիգ փրփուր ստացվի: Դեղնուցներն ու գազարի զանգվածը խառնել, մաս-մաս ավելացնել սպիտակուցը, զգուշորեն խառնել: Ջեռոցի տապակի մեջ յուղաթուղթ փռել, վրան բուսայուղի բարակ շերտ քսել, լցնել նախապատրաստած զանգվածն ու 180* ջերմ.ջեռոցում եփել 12-13 րոպե: Կաթնաշոռը տրորել, ավելացնել ճզմած սխտորը, մանր կտրտած սամիթը, համեմել աղ ու սև պղպեղով, լավ խառնել: Գազարով շերտը շրջել տախտակի վրա, յուղաթուղթը հեռացնել, վրան կաթնաշոռի խճողակ տարածել, յուղաթուղթի օգնությամբ ռուլետ փաթաթել, թղթի ծայրերն ամրացնել, 10 րոպեով դնել սառնարանը, ապա կտրտել և մատուցել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք գազարով և կաթնաշոռով ռուլետ

գազար գազար 500 գրամ

ձու ձու 4 հատ

կարագ կարագ 25 գրամ

ձեթ ձեթ

կաթնաշոռ կաթնաշոռ

սամիթ սամիթ 0,5 փունջ

սխտոր սխտոր 1 պճեղ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 440դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 386 կկալ