Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել ձմեռային օլիվյե

Բոլոր մթերքները մանր խորանարդիկների ենք բաժանում` թողնելով 4 ձվի սպիտակուց ու 3 գազար: Մայոնեզի մեջ ուրիշ հարմար սոուս լցնել ու խառնել: Կարելի է աղ անել, եթե վարունգները շատ թթու չեն: Հետո մանր քերիչով քերել սպիտակուցն ու գազարը: Դնել մի կողմ: Վերցնել համապատասխան ափսե ու այս ամենը դնել գլխարկի նման: Հետո զգուշորեն փակում ենք աղցանը գազարով: Զարդարելու համար կարելի է օգտագործել նաև սպիտակուց: Հետո մայոնեզով նախշեր անել գլխարկի վրա:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ձմեռային օլիվյե

կարտոֆիլ կարտոֆիլ 7 հատ

ձու ձու 5 հատ

գազար գազար 2 հատ

սոխ սոխ 1 գլուխ

երշիկ երշիկ 200 գրամ

թթու վարունգ թթու վարունգ 5 հատ

պահածոյացված կանաչ ոլոռ պահածոյացված կանաչ ոլոռ 350 գրամ

մայոնեզ մայոնեզ 2 ճաշի գդալ

զարդարելու համար

գազար գազար 3 հատ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 50դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 10 կկալ