Պատրաստեք ոսպով նախուտեստ հետևյալ բաղադրատոմսով
Ոսպով նախուտեստ Հայկական Աղցան է և կարելի է մատուցել Ծննդյան սեղաններին:
Հայկական խոհանոցում, հատկապես ձմռանը, ոսպ և այլ հատիկավորներ շատ են օգտագործում. Դրանք բուսական սպիտակուցի հրաշալի աղբյուր են:
Ոսպով նախուտեստ Հայկական Աղցան է և կարելի է մատուցել Ծննդյան սեղաններին:
Հայկական խոհանոցում, հատկապես ձմռանը, ոսպ և այլ հատիկավորներ շատ են օգտագործում. Դրանք բուսական սպիտակուցի հրաշալի աղբյուր են:
Թասի մեջ 1 թ.գդալ կարմիր քաղցր պղպեղ, 0.3 թ.գդալ սև պղպեղ լցնել, բուսայուղ ավելացնել, խառնել: Այս խառնուրդը քսել լավաշին, այն կտրտել լցնել ջեռոցի տապակի մեջ, դնել տաք ջեռոցը, թողնել վարդագունի: Ընթացքում խառնել, որպեսզի հավասարաչափ պատրաստվի: Տապակի մեջ յուղ տաքացնել, կիսաօղակների կտրտած սոխը խառնելով տապակել՝ մինչև այն դեղնաշականակագույն դառնա, համեմել: Սխտորը աղով տրորել, ավելացնել մածունը, վրան տարածել սոխեռածը, շաղ տալ նախապես խաշած և ջրքամած ոսպը, տարածել սխտոր – մածունն ու անմիջապես մատուցել: