Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել սնկով և ծնեբեկով աղցան

Ծնեբեկի ցողունի կոշտ մասերը հեռացնել, ցողունի ներքևի մասը բանջարեղենի դանակով զգուշորեն կլպել: Տապակի մեջ 1 ճ.գդալ բուսայուղ տաքացնել, 4 մասի կտրած սունկը ուժեղ կրակի վրա խառնելով տապակել` մինչև գեղեցիկ ոսկեգույն դառնան, ավելացնել 2.5-3 սմ չափով կտրտած ծնեբեկը, տապակել ևս 5 րոպե, համեմել աղ ու պղպեղով, թողնել սառչի: Սոխը բարակ կիսաօղակների կտրտել, սառը ջրով ողողել, որպեսզի արանքներում եղած ավազը մաքրվի, ջրքամել: Պղպեղը մաքրել, բարակ շերտատել, ավելացնել խոշոր պատառոտած մարոլը, սառած սունկն ու ծնեբեկը: Սոուս պատրաստելու համար` միասին հարել կիտրոնի հյութն ու ձիթայուղը, համեմել աղ ու պղպեղով, լցնել աղցանի վրա, խառնել և մատուցել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սնկով և ծնեբեկով աղցան

սունկ սունկ 200 գրամ

հազարի տերևներ հազարի տերևներ 5 ցողուն

ծնեբեկ ծնեբեկ 1 փունջ

կարմիր պղպեղ կարմիր պղպեղ 1 հատ

լոլիկ լոլիկ 1 հատ

սոխ սոխ 1 գլուխ

կիտրոն կիտրոն 0,5 հատ

ձեթ ձեթ 2 ճաշի գդալ

քունջութի սերմեր քունջութի սերմեր 1 ճաշի գդալ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 910դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 73 կկալ