Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել սմբուկով տորթ

Սմբուկները երկարությամբ շերտատել, աղ ցանել և թողնել մեկ ժամ: Ձեռքով սեղմել-քամել և տապակել բուսայուղի մեջ: Լոլիկները օղակ-օղակ կտրատել: Սխտորը գործիքով ճզմել, խառնել մայոնեզին: Վերցնել խորը աման, տակը պոլիէթիլենային թաղանթով (ցելոֆանով) ծածկել: Սմբուկի շերտերը շարել ափսեի տակն ու կողքերը, ասես կրկնելով ափսեի ձևը: Սմբուկների վրա մայոնեզ քսել: Լոլիկների վրա մայոնեզ քսել, նորից մի շերտ սմբուկ դնել և այսպես շարունակ: Թողնել 5-6 ժամ սառնարանում, որ համերը միախառնվեն: Հետո տորթը շուռ տալ մեծ ափսեի մեջ, տոպրակը հեռացնել, վրան առատ կանաչի շաղ տալ և մատուցել:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սմբուկով տորթ

սմբուկ սմբուկ 3 հատ

լոլիկ լոլիկ 3 հատ

մայոնեզ մայոնեզ 4 ճաշի գդալ

սխտոր սխտոր 2 պճեղ

մաղադանոս մաղադանոս 1 փունջ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 740դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 142 կկալ