Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել նյոկի

Կլպած կարտոֆիլը աղաջրում եփել: Կարտոֆիլը ջրքամել, տրորել, 2 ձու և ալյուր ավելացնել, այնքան ալյուր, որ խմորը լինի միջին փափկության: Խմորից ջևավորել 2-3 սմ. Տրամագծով պարաններ, կտրատել 1 սմ. Լայնությամբ շերտերի, պատել ալյուրով, թողնել հանգստանալ: Սոուս: 3 ձվի դեղնուցը կաթի սերի հետ հարել, աղ անել: Տապակի մեջ տաքացնել ձիթայուղը, տապակել շերտատած բեկոնը: Ջուր եռացնել լայն կաթսայի մեջ, աղ գցել, եփել նյոկիները, հենց բարձրանան ջրի երեսը ջրքամել, արագ ետ լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել ձվի զանգվածը: Բեկոնին ավելացնել մանր կտրատած սխտորն ու 10 վարկյանից վերցնել կրակից: Տեղավորել նյոկին մատուցվող ափսեի մեջ, վրան ավելացնել տապակած բեկոն, քերած պանիր, աղ, պղպեղ:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք նյոկի

կարտոֆիլ կարտոֆիլ 3 հատ

ալյուր ալյուր 200 գրամ

ձու ձու 5 հատ

խոզի միս խոզի միս 200 գրամ

սխտոր սխտոր 2 պճեղ

կաթ կաթ 50 մլ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1220դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 600 կկալ