Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել լյարդով նախուտեստ

Թասի մեջ ջարդել ձվերը, ավելացնել կաթը, ալյուրը, լավ հարել, ավելացնել հավի աղացած լյարդը, խառնել, մի կողմ դնել: Սոխը մանր կտրտել, տապակել բուսայուղով, ավելացնել մանր կտրտած կանաչ պղպեղը, քերած գազարը, տապակել՝ մինչև գազարը պատրաստ լինի, ավելացնել ճզմած սխտորը, կետչուպը, թողնել հեղուկը գոլորշիանա, կրակից վերցնել, ավելացնել մանր կտրտած մաղադանոսը, թողնել սառչի: Տապակը դնել կրակին, բուսայուղ քսել, կաթնախմորուկներ թխել: Ամեն անգամ խմորը խառնելուց հետո վերցնել, քանի որ լյարդի մասնիկները թասի հատակն են իջնում: Սառած խճողակին այնքան մայոնեզ ավելացնել, որ զանգվածը հարմար լինի քսել, բայց ջրիկ չլինի: Տորթ ձևավորել՝ լյարդով շերտերին խճողակ քսել, դնել կաթնախմորուկի 2-րդ շերտը: Շարունակել՝ մինչև շերտերը վերջանան, վրան ձևավորել մայոնեզով և մաղադանոսի տերևներով, թողնել 20 րոպե, որպեսզի տորթը փափկի:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լյարդով նախուտեստ

Հավի լյարդ Հավի լյարդ 500 գրամ

ալյուր ալյուր 0,5 թեյի բաժակ

կաթ կաթ 0,5 թեյի բաժակ

ձու ձու 2 հատ

կետչուպ կետչուպ 3 ճաշի գդալ

մայոնեզ մայոնեզ 100 գրամ

սխտոր սխտոր 3 պճեղ

գազար գազար 2 հատ

կանաչ պղպեղ կանաչ պղպեղ 1 հատ

սոխ սոխ 1 գլուխ

մաղադանոս մաղադանոս 0,5 փունջ

աղ աղ

սև պղպեղ սև պղպեղ

ձեթ ձեթ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1880դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 331 կկալ

Օգտվողների գնահատում. 0 / 5