Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել ախուացչապա. ընկույզով եղինջ

Եղինջի մաքրած և լվացած ցողուններն ու տերևները 10 – 15 րոպե եփել աղաջրի մեջ: Այնուհետև քամել, սեղմելով հեղուկը հեռացնել: Եղինջը համեմել աջիկայով, ավելացնել մանր կտրատած սոխ և կանաչի, մանրացրած ընկույզ: Պատրաստի եղինջը դնել մատուցվող ափսեի մեջ և վրան ընկույզի յուղ լցնել: Ախուացչապայի հետ առանձին մատուցվում է կանաչ սոխ, սխտոր:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք ախուացչապա. ընկույզով եղինջ

եղինջ եղինջ 1 կգ

ընկույզ ընկույզ 125 գրամ

սոխ սոխ 2 գլուխ

կանաչ սոխ կանաչ սոխ 1 փունջ

համեմ համեմ 6 ցողուն

սամիթ սամիթ 3 ցողուն

մաղադանոս մաղադանոս 3 ցողուն

աջիկա աջիկա 1 ճաշի գդալ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 1240դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 44 կկալ