Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել լիմոնչելլո

Ընտրել դեղին, բարակ կեղևով կիտրոններ: Լվանալ, կեղևը սուր դանակով հանել: Կիտրոնները կիսել, քամել: Կեղևը, հյութը, սպիրտը լցնել ապակե շշի մեջ: Մեկ ամիս անց քամել լիկյորը: Օշարակ եփել: Ջուրը տաքացնել, շաքարավազն ավելացնել և խառնելով եփել  3-4 րոպե, մինչև ձուլվի: Օշարակը սառեցնել: Քամած լիկյորը խառնել շաքարաջրին: Լցնել շշերի մեջ, թրմել ևս հինգ օր: Մատուցել սառը:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք լիմոնչելլո

կիտրոն կիտրոն 300 հատ

շաքարավազ շաքարավազ 700 գրամ

ջուր ջուր 750 մլ

սպիրտ (96%) սպիրտ (96%) 750 մլ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 84620դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 1286 կկալ