Բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել կվաս. ամառային ըմպելիք

Խմորիչը և շաքարավազը խառնել ալյուրին: Լցնել գոլ ջրի մեջ, լավ խառնել, որ դառնա միատարր զանգված: Թողնել կես ժամ տաք տեղում: Դրանից հետո կվասի «խմորիչը» պատրաստ է: Մնում է չորահացի և ջրի հետ թրջել այն: Եռացած ջրի մեջ լցնել բոված հացի կտորները: Հացը շատ չբովել, այլապես ըմպելիքը դառը կլինի: Ավելացնել պատրաստած խմորիչը և թողնել մեկ-երկու օր: Քամել, ըմպել սառը:


Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք կվաս. ամառային ըմպելիք

խմորիչ խմորիչ 10 գրամ

շաքարավազ շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

ալյուր ալյուր 2 ճաշի գդալ

ջուր ջուր 1 թեյի բաժակ

Բաղադրիչների ձեռքբեռման ընդհանուր մոտավոր արժեքը կազմում է 110դրամ,
իսկ կալորիականությունը ` 10 կկալ